Meld je snel aan!

Looptraining
voor beginners

Bewegingscentrum Aduard (FysioPlus) start in de herfst met het geven van (hard)looptrainingen voor beginners zonder enige of weinig (hard)loopervaring.

De trainingen worden gegeven op woensdagmiddag of vrijdagochtend, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en  de opgegeven voorkeur van de geïnteresseerden.
De trainingen worden gegeven door Willem Boonstra in samenspraak met fysiotherapeut Harm Leerink.

Wat is het doel van de training?

Plezier krijgen in hardlopen en dat het lopen – of meer bewegen – ingesleten raakt in je dagelijks leven, dat is ons streven. We willen graag dat het ‘a way of life’ wordt!

Het doel van de training is dat je straks minstens drie kilometer non-stop kunt hardlopen. Daarbij is ons motto: ‘Looptraining moet leuk zijn; het mag geen extreme fysieke uitdaging worden’.

Hoe is het trainingsschema opgebouwd?

Het trainingsschema bestaat uit twaalf weken. In die twaalf weken krijg je met je groep één keer per week looptraining onder begeleiding van de trainer. De looptraining duurt in de eerste weken ongeveer drie kwartier. Zodra je langer kunt hardlopen, wordt de training tot een uur verlengd. Daarnaast moet je elke week één keer zelfstandig trainen. Dat doe je aan de hand van een loopschema dat je van ons krijgt.

In de eerste weken moet je lichaam nog wennen aan het lopen. Daarom wordt er in het begin nog relatief weinig hardgelopen. Wel wordt er dan veel op tempo gewandeld. Daarna ga je werken aan je uithoudingsvermogen. Je gaat steeds langer hardlopen en steeds minder wandelen, totdat je in je eigen tempo zonder al te veel inspanning drie tot vijf kilometer aan één stuk kunt hardlopen.

Hoe verloopt elke training?

Elke training begint met een kort groepsgesprek. Onderwerp is hoe iedereen de training tot dan toe ervaart: is die te zwaar, zijn er beginnende pijntjes, enzovoort. Eventuele problemen en mogelijke oplossingen worden nabesproken met fysiotherapeut Harm Leerink.
De training wordt gegeven in Aduard, vaak op het voetbalterrein van VV Aduard maar regelmatig ook op andere plekken in het dorp. Start en finish zijn altijd op Burg. van Barneveldweg 23c,
bij Bewegingscentrum Aduard / FysioPlus.

Wie is de trainer?

De trainingen worden verzorgd door Willem Boonstra. Willem (67 jaar) is een zeer ervaren hardloper, die door deelname aan looptrainingen veel kennis heeft opgedaan van allerlei trainingsvormen. Sinds een half jaar geeft hij trainingen aan een ervaren groep hardlopers bij een sportschool in het centrum van Groningen. De eigen ervaringen van Willem als hardloper zijn erg handig bij zijn voorbereiding van de trainingen, maar als niet-
professional komt hij soms ook uitdagingen tegen. Daarom werkt hij nu aan een looptrainersdiploma bij de Atletiekunie.

Ben ik gezond genoeg?

Heb je serieuze gezondheidsklachten? Geef je dan pas op nadat je aan je huisarts en/of fysiotherapeut hebt gevraagd of dat wel verstandig is.

Sowieso wordt iedereen voorafgaand aan de eerste training door fysiotherapeut Harm Leerink gescreend.

Aanmelden voor de training

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Opgave kan t/m 25 september. Eind september nog krijg je bericht over het verdere verloop. Voor ons is dit project nieuw en we laten ons hopelijk blij verrassen door alle aanmeldingen.

De training is omdat het nieuw is, gratis! Wel wordt van je enthousiaste deelname verwacht voor het goede resultaat!
Voorafgaand aan de eerste training word je nog wel gescreend door Harm Leerink.

Aanmelden